Prodajalna, kjer se dobi vse

Video metaforično predstavlja internet kot prodajalno v soseščini, kje lahko dobimo vse brez omejitev in pomislekov. Moški želi kupiti slike soseda in slike svoje hčere z novim fantom, ženska kupuje nenavadno poceni avto, najstnik pride po "izobraževalne" filme, moški želi družbo deklet, punčka išče prijateljstvo. S prestavitvijo naših vedenjskih vzorcev iz interneta v pravo trgovino v realnem življenju postane na zabaven način očitno, kaj lahko nepremišljeno vedenje na internetu brez kritične presoje, etike in varnosti prinese.

Video je prirpravil grški center za varnejši internet in zanj dobil že kar nekaj nagrad na različnih festivalih.

Podnapise za gluhe in naglušne lahko vklopite med predvajanjem videa s klikom na gumb CC. S klikom na gumb Settings (Nastavitve) se vam odpre okno, kjer lahko s klikom na Podnapisi (Subtitles) odprete zavihek Options (Možnosti), kjer lahko med drugim izbirate tudi velikost črk v podnapisih (Font size). 

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija