Naj te ne bo strah, da zamujaš ...

JOMO (joy of missing out) pomeni veselje, da nekaj zamudiš. Je izraz, ki je popolnoma nasproten izrazu FOMO (strah, da nekaj zamudiš – fear of missing out), za katerega je značilno to, da na družabnih omrežjih ves čas preverjamo kaj se je zgodilo novega. JOMO te po drugi strani spodbuja, da razumeš, kaj hočeš, in da se usmeriš v dejavnosti, v katere se res želiš usmeriti, ki ti nudijo veselje. Zakaj ti JOMO koristi? Posvetiš se sebi, posvetiš se ljudem okoli sebe in naučiš se novih stvari.

Če te nobeden od zgoraj naštetih razlogov ne prepriča – z JOMO poskusiš nekaj novega. Mogoče ti bo občutek, ko ti ni treba nenehno preverjati svojega mobilnega telefona, všeč, poleg tega pa boš ponosen nase, da ti je uspelo sprejeti odločitev, da uporabo telefona omejiš.

Ogled na Arnes video portalu >>

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija