Neprimerne vsebine in njihov vpliv na mladostnike

V okviru praznovanja dneva varne rabe interneta 2023 smo za mlade pripravili enourno spletno oddajo v živo o problematiki neprimernih spletnih vsebin in njihovem vplivu na najstnike. Prvi del oddaje je namenjen problematiki spletnih vplivnežev, ki širijo problematična prepričanja, drugi del pogovora pa je tekel o spletni pornografiji in sporočilih, ki jih prinaša, ter o vplivih na otroke in mladostnike.

Ogled na ARNES video portalu >>

V Safe.si studiu sta bila Rok Gumzej, socialni pedagog, vloger, predavatelj in svetovalec na Logout, ki svetuje mladim, ki so se ujeli v pasti interneta, in Ajda Petek, komunikologinja, dolgoletna sodelavka Safe.si, strokovnjakinja za spletno nasilje, nasilje zaradi spola in spolno nasilje na spletu. Pogovor je vodila Neža Prah Seničar. Za tehnični del izvedbe je poskrbela Arnes ekipa za multimedijo.

Ogled oddaje priporočamo učencem tretjega triletja osnovne šole in srednješolcem, pa tudi staršem. Za učitelje smo pripravili navodila za učno uro, s katerimi je mogoče voditi pogovor po ogledu oddaje.

PriponkaVelikost
PDF icon Učni načrt242.73 KB

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija